Organisatie Oldtimer Truckersparade Oldebroek

Initiatiefnemer Freddy Lindeboom liep ooit eens op een mooie dag op een oldtimerevenement in Garderen. Toen kwamen de gedachten bij hem; dit moet toch ook in Oldebroek kunnen. Het idee was geboren maar nu nog de juiste mensen vinden, die Freddy Lindeboom wilden bijstaan met het organiseren van een dergelijk evenement.

Na jaren een aantal mensen te hebben gepolst, kwam Freddy Lindeboom in contact met Dirk Jan Grootkarzijn, hij is voorzitter van de 'Chr. Oranjevereniging Oldebroek'.
Dirk Jan Grootkarzijn was direct enthousiast, er werd een oldtimercommissie opgesteld met bestuursleden van de Oranjevereniging, aangevuld met een aantal extra vrijwilligers.
Namens de Oranjevereniging zitten in de oldtimercommissie, Dirk Jan Grootkarzijn, Henk van Hattem, Johan van de Weg, als vrijwilliger zijn het Jan Vosselman, Harry Steert, Dirk van Heerde en Jan van ’t Hof, hij zit ook in het bestuur van de Oranjevereniging, hij houdt zich bezig om de verkeersregelaars op de juiste plaats te zetten, op de dag van het evenement. In 2014 is de oldtimercommissie versterkt in de persoon van Wim Vosselman.
Tijdens de Oldtimer Truckersparade Oldebroek zijn er extra vrijwilligers aanwezig om de bezoekers te voorzien van heerlijke koffie, namelijk de koffiedames Angeline Lindeboom, Hennie Vosselman en Reinate Vosselman.

Met deze vrijwilligers werden de ideeën van Freddy Lindeboom en de ideeën van de andere vrijwilligers uitgewerkt, en werd er bekeken wat de de mogelijkheden waren.
De bedoelling was om een evenement te organiseren voor ieder wat wils, maar waar de oldtimertruck centraal staat, en dit zie je ook als bezoeker van het evenement.
Vele vergaderingen gaan vooraf naar aanloop van een Oldtimer Truckersparade Oldebroek. Iedereen weet zijn taak, waardoor een perfect evenement mogelijk is. Freddy Lindeboom is dan ook trots op deze vrijwilligers, zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Op zaterdag 27 april 2013 was de eerste Oltimer Truckersparade Oldebroek, deze werd destijds geopend door de burgemeester van Oldebroek Mr.A. Hoogendoorn.
37 liefhebbers waren met hun oldtimertruck naar Oldebroek gekomen. Na ontvangst met koffie en cake en na het openingswoord van de burgemeester, vertrokken de deelnemers met hun trucks voor een rondrit in de omgeving van Oldebroek. Dit trok veel belangstelling langs de route. Wat ook veel belangstelling trok, was het defilé bij terugkomst in Oldebroek, waarna de bezoekers de oldtimertrucks rustig konden bekijken.
Als bijprogamma waren er optredens van een duo met nederlandstalige muziek en een countryband en waren er linedance demonstraties.

De eerste Oldtimer Truckersparade Oldebroek was een groot succes gezien de vele positieve reacties die de organisatie kreeg van de deelnemers, sponsoren en bezoekers, dit was dan ook een stimulans voor de organisatie om de Oldtimer Truckersparade Oldebroek jaarlijks te organiseren.
De organisatie steekt dan ook graag vrijwillig menig vrij uurtje erin, om er een geslaagd evenement van te maken voor u als oldtimerliefhebber en ander belangstellende.
De organisatie begroet u dan ook graag tijdens de Oldtimer Truckersparade Oldebroek.


Het team bestaat uit de volgende personen:
v.l.n.r. (staand): Henk van Hattem, Wim Vosselman, Johan van de Weg, Freddy Lindeboom, Angeline Lindeboom, Reinate Vosselman, Hennie Vosselman, Jan van 't Hof,
v.l.n.r. (gehurkt): Harry Steert, Jan Vosselman, Dirk van Heerde, Dirk Jan Grootkarzijn.
Foto: R.G. van den Beld