Dat de Oldtimer Truckersparade Oldebroek groeiende is aldus de organisatie, is wel gebleken tijdens de 4e editie op zaterdag 6 mei, ruim duizend bezoekers waren aanwezig. Mede door het prachtige weer en meer dan 120 oldtimers, was de 4e Oldtimer Truckersparade Oldebroek meer dan geslaagd.


Opening door burgemeester Dhr. A. Hoogendoorn                                                        De Hoofdsponsoren werden bedankt

 

Na de officiële opening door de burgemeester van Oldebroek Dhr. A. Hoogedoorn, werden de hoofsponsoren, Bert van de Grift (van de Grift fourage uit Hattemerbroek), Gerrit van Zuurmond (de Jong en Zuurmond uit Beesd) en Jan Bakker (Jan Bakker transport uit Oldebroek) bedankt voor hun steun aan de Oldtimer Truckersparade Oldebroek. Ook Frank Lindeboom (Rodina Travel uit Wezep) werd in het zonnetje gezet, omdat hij naast sponsor te zijn ook deze fantastische website kosteloos beheerd.

Omdat het met de inschrijvingen zo goed ging, kwam er spontaan een idee van mede organisator Henk van Hattem, om een waardebon beschikbaar te stellen voor de 100e officiële inschrijving. De 100e inschrijving kwam op naam van H. Schoemaker uit Nieuwleusen met een Daf truck, hij was dus de gelukkige winnaar van een waardebon van €25,-.


De 100ste deelnemer wordt gefeliciteerd, Michel Schoemaker uit Nieuwleusen           De truck van Michel Schoemaker: een schitterende Daf 2800 uit 1976

 

Om 11:00 uur werd er begonnen met het defilé waar de publieke belangstelling ook dit jaar weer bijzonder groot was, tijdens het voorbij rijden van de vele oldtimers werd er door Dirk Jan Grootkarzijn van de Chr. Oranjevereniging Oldebroek, iets verteld over de oldtimer met af en toe een interview met de verschillende eigenaars.
Na het defilé vertrokken de eigenaren met hun oldtimers voor een rondrit in de omgeving van Oldebroek nieuw dit jaar was dat er twee routes waren uitgezet.
De bromfietsen, solexen, tractoren en trucks reden een andere route dan de auto’s en motoren, maar kwamen allemaal wel bij elkaar in Partycentrum Coelenhage in Wezep, voor een koffiepauze aangeboden door Jeroen Vrolijken eigenaar van Partycentrum Coelenhage wat tegenwoordig de titel hofleverancier mag dragen. Ook hier was de publieke belangstelling zeer groot om de oldtimers te bezichtigen en de deelnemers konden even lekker genieten van een heerlijke kop koffie.


Het vertrek van de solexen tijdens het defilé                                                                  De koffiepauze bij Partycentrum Coelenhage

 

Vervolgens gingen de oldtimers via ’t Loo weer terug naar Oldebroek, onderweg stonden veel mensen langs de route, en werden er veel foto’s en video’s gemaakt. Aangekomen in Oldebroek werden de oldtimers rond het Raadhuisplein geparkeerd, en kon het publiek rustig de oldtimers bekijken en een praatje maken met de eigenaren.

Naast de vele oldtimers die er te zien waren was ook de 'Modelclub De Vriendschap' en de 'Noord Nederlandse Modelgroep' met hun radiografisch bestuurbaretrucks aanwezig om de gehele dag demonstraties te geven met hun prachtige modellen.
Ook hier was de belangstelling zeer groot te noemen en daar genoten de leden van de modelclubs zichtbaar van, ze haalden alles uit de kast om mooie demonstraties te geven.

De stoomtruck op schaal reed net als vorig jaar nu ook weer rondjes met kinderen langs de oldtimers, waar de kinderen soms wel geduld moesten hebben voor ze aan de beurt waren.


Er was veel belangstelling voor de modeltrucks                                                             De stoomtruck vermaakte de kinderen met rondritjes

 

De klassieke ijsverkoopwagen heeft dankzij het goede weer prima zaken gedaan, mensen stonden in de rij voor een heerlijk ijsje.
Ook de visboer en de overige standhouders konden terugkijken op een geslaagde dag, ze gingen allemaal tevreden huiswaarts.
Ook de twee op afstand bestuurbare Dakar Trucks die rond reden tussen het publiek trokken veel bekijks.


Het weer was goed dus een lekker ijsje                                                                         De Dakartruck trok veel bekijks

 

Gezellig druk was het ook op het horecaterras waar het publiek even konden bijkomen onder het genot van een hapje en een drankje, het evenement werd afgesloten met gezellige Nederlandstalige muziek van Willem van Hooren.


Lekker gezellig op het horecaterras                                                                               Muzikale afsluiting door Willem van Hooren

 

De organisatie van de Oldtimer Truckersparade Oldebroek en Chr. Oranjevereniging Oldebroek kunnen terug kijken naar een zéér geslaagd 4e Oldtimer Truckersparade, waar de belangstelling van de deelnemers als mede het publiek overweldigend was. Het evenement is groeiende dat is zaterdag 6 mei wel gebleken, de organisatie is dan ook zeer tevreden.